dinsdag 21 februari 2017

Hoeveslagerij De Spycker

Vandaag was het zover. We mochten een bezoekje brengen aan de boerderij en slagerij van de ouders van Henri.
Na een deugddoende fietstocht kregen we uitleg van de mama van Henri en van onze klasgenoot zelf over de koeien, stieren, kalfjes, hun voeding, hun verzorging, bevallingen,... . We namen een kijkje in elke stal, voerden de jonge kalfjes en moesten op onze hoede zijn voor de uit de kluiten gewassen stier.
Daarna verwachtte papa Stan ons in de hoeveslagerij en zagen we hoe vlees werd versneden en verwerkt. Ook hier kregen we een interessante uitleg.
Om de leerrijke voormiddag af te sluiten kregen we nog warme chocomelk en gebakken witte worst voorgeschoteld...heerlijk.
Bedankt voor het mooie bezoek Stan, Nancy en Henri!
En ook een dankjewel aan Els, de mama van Hannelore, voor de extra begeleiding!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten